H CheeseNet και η HEPO στην έκθεση IFE στο Λονδίνο

Με ένα “χαρτοφυλάκιο” ολοκληρωμένων στον σχεδιασμό και πρωτότυπων στην εκτέλεση εκδηλώσεων, το Kerasma θα παρουσιαστεί στη διεθνή έκθεση “IFE 07 THE INT’L FOOD & DRINK EVENT”, τη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση τροφίμων και ποτών στη Μεγάλη Βρετανία, που διοργανώνεται στον εκθεσιακό χώρο ExCel του Λονδίνου. Στο εστιατόριο Dine Greek Kerasma @ IFE, καθημερινά θα προσφέρονται ελληνικά εδέσματα, τα οποία θα παρασκευάζει ένα από τα μέλη της ομάδας chef Kerasma, ο κύριος Κωνσταντίνος Βασάλος, με την ομάδα του. Στο εστιατόριο, το οποίο θα λειτουργεί καθημερινά από 12:00 – 17:00 μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν κράτηση, είτε με email στο emmat@foxlondon.com είτε καλώντας στο +44 20 7511 9896. Ο εξοπλισμός του εστιατορίου είναι, για μία ακόμη φορά, ευγενική προσφορά της εταιρείας XENEX (www.xenex.gr).

Όμως, η προβολή των ελληνικών προϊόντων δεν σταματά εδώ. Η ειδική εκδήλωση “Fit for kids”, η οποία θα πραγματοποιείται καθημερινά στις 13.30 με παρουσιαστή τον Ευτύχη Μπλέτσα, θα προβάλλει στο βρετανικό κοινό τα ελληνικά προϊόντα και την υψηλή διατροφική τους αξία, ειδικότερα σε σχέση με τη διατροφή των παιδιών. Ο Ευτύχης Μπλέτσας, παρουσιαστής της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής “Στην Κουζίνα της Μαμάς”, του Alpha, θα παρουσιάζει καθημερινά στις 12:00 και στις 15:00 δύο live cooking events στον χώρο προβολής και γευσιγνωσίας τυριών, που θα βρίσκεται στον χώρο General Food ενώ θα κινηματογραφήσει για την εκπομπή του και μια live cooking παρουσίαση στον χώρο του ελληνικού εστιατορίου βασισμένη σε όλα τα προϊόντα που θα προβάλλει η Ελλάδα στην IFE London, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20.03 και ώρα 16:30.

Ειδικές δράσεις προβολής στο πλαίσιο της έκθεσης έχουν σχεδιαστεί για τα ελληνικά τυριά. Ειδικότερα, σε συνεργασία με το δίκτυο Cheesenet (www.cheesenet.gr), θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο κέντρο γευσιγνωσίας όπου κορυφαία μέλη του Chef’s Club Αθηνών θα δημιουργούν snacks με τα ΠΟΠ τυριά της Ελλάδος, συνδυάζοντας τα με άλλες μεσογειακές γεύσεις και υλικά. Παράλληλα, σε γιγαντοοθόνες, θα παίζονται διαφημιστικές ταινίες για τα ΠΟΠ τυριά. Το info center θα είναι ένας πολύ μοντέρνος χώρος με 5 υπερσύγχρονα info kiosks με touch screen όπου οι μεγάλες εταιρείες τυριών που αποτελούν το Greek Cheese Team, μια πρωτοβουλία της Cheesenet με στόχο τη συσπείρωση των μεγάλων ελληνικών βιομηχανιών, θα δίνουν πληροφορίες για την παρουσία τους στην έκθεση αλλά και τη διεθνή τους δραστηριότητα, διανέμοντας ταυτόχρονα και το ενημερωτικό και πληροφοριακό υλικό τους. Στα info kiosk οι επισκέπτες θα βρίσκουν όλες τις πληροφορίες για τα ελληνικά τυριά ΠΟΠ.

Την ενημέρωση των επισκεπτών θα συμπληρώσει μια ειδική θεματική εκδήλωση για το τυρί και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, με παρουσίαση βιβλίου αφιερωμένου στα ελληνικά τυριά – με δημιουργίες από τους κορυφαίους chefs του Chef’s Club. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Ευτύχη Μπλέτσα, στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο Crown Plaza, που βρίσκεται στον εκθεσιακό χώρο Excel, στην ιστορική περιοχή Royal Docks του ποταμού Τάμεση, στις 19.03 και ώρα 18 :30. Προσκεκλημένοι θα είναι αγοραστές τυροκομικών προϊόντων, δημοσιογράφοι ειδικών εντύπων και chefs. Στην εκδήλωση θα μοιράζονται και δύο βιβλία συνταγών. Το ένα περιέχει στοιχεία και συνταγές με βάση μόνο τη φέτα, με σαλάτες, ορεκτικά, κυρίως πιάτα και γλυκά. Το δεύτερο περιέχει εύκολες και εύγευστες συνταγές με σχεδόν και τα είκοσι ΠΟΠ τυριά της Ελλάδας. Επιπλέον, κατά την είσοδο των επισκεπτών θα διανέμονται πληροφοριακά έντυπα, cd, αναμνηστικά, κ.ά. Τα παραπάνω και ειδικά οι παρουσιάσεις του Ευτύχη Μπλέτσα, θα καλυφθούν τηλεοπτικά, τόσο από την εκπομπή του όσο και από άλλες εκπομπές του τηλεοπτικού σταθμού που τον φιλοξενεί.

Σημαντικό γεγονός για την προβολή των ελληνικών τυριών αποτελεί ο διαγωνισμός World Cheese Awards 2007. Τον διαγωνισμό του 2005 παρακολούθησαν πάνω από 25.000 εμπορικοί επισκέπτες και εστιάτορες και αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκοσμίως σε συμμετοχές. Πάνω από 130 ειδικοί από όλο τον κόσμο θα δοκιμάσουν τα τυριά για να απονείμουν το χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο. Οι χρυσοί νικητές θα κριθούν εκ νέου ώστε να απονεμηθούν τα 18 βραβεία από χορηγούς και να αναδειχθεί τελικός νικητής. Η τελετή απονομής θα διεξαχθεί στο τμήμα Cheese and Dairy του εκθεσιακού χώρου της IFE, όπου θα εκτίθενται οι χρυσοί, αργυροί και χάλκινοι νικητές στη συσκευασία τους. Εκεί, θα βρίσκεται και ένας μεγάλος μπουφές από όπου θα σερβίρονται τα βραβευμένα τυριά και κατόπιν θα υπάρξουν επαφές με αγοραστές. Ο ΟΠΕ θα καλύψει το κόστος συμμετοχής των εταιρειών που επιθυμούν να συμμετέχουν στον διαγωνισμό. Κατά τη διάρκεια των απονομών των βραβείων για τα τυριά, το Kerasma θα διοργανώσει ειδικό happening. Περισσότερες πληροφορίες για την IFE London, θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Έκθεσης, www.ife.co.uk.