Cheesenet and HEPO at IFE, London

Ίσως για πρώτη φορά μια ελληνική παρουσία σε έκθεση του εξωτερικού δημιούργησε τόσο μεγάλο απόηχο.

Η Cheesenet, η εταιρεία που έχει αναλάβει η προώθηση και προβολή των τυριών Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) της Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Ο.Π.Ε. και το Kerasma παρουσίασαν για πρώτη φορά στην IFE στο Λονδίνο το concept Fetamania και Greek Cheese Team. Σε ένα μεγάλο περίπτερο που ξέφευγε από τα κλασσικά και λειτουργούσε σαν πολυχώρος, με ζωντανή παρουσίαση πιάτων “Cheese snacks”, από τους Μίλτο και Βασίλη Καρούμπα και Τάσο Πρωτοψάλτη (Chefs’ Club) και με ζωντανό show από τον Ευτύχη Μπλέτσα (Κουζίνα της Μαμάς) έκλεψε τη παράσταση και συγκέντρωσε κατά κοινή ομολογία το ενδιαφέρον στο General Food section της έκθεσης (φώτο 1).

news3a

Φώτο 1: Ο πολυχώρος της CheeseNet

Παράλληλα στο χώρο των τυροκομικών ένα πρωτοποριακό infocenter εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα touch screen infokiosk (φώτο 2) πλαισιωμένο από τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες τυροκομικών και το σύνθημα “Greek Cheese Team”, συσπείρωσε την ελληνική συμμετοχή, αλλά ταυτόχρονα πληροφορούσε συνολικά για τα ελληνικά τυριά τους επισκέπτες και ίσως ήταν ότι πιο σύγχρονο από πλευράς τεχνολογίας είχε να παρουσιάσει η φετινή IFE.

news3b Φώτο 2: Ο πολυχώρος της CheeseNet με σύγχρονα Infokiosk

Κορυφαία στιγμή της παρουσίας μας στο Λονδίνο ήταν το roadshow που έγινε σε ξενοδοχείο του Excel με την παρουσία του Chef της βασίλισσας Ελισάβετ, κου Mark Flanagan, ο οποίος εξέφρασε τα καλύτερα λόγια για την ελληνική κουζίνα και τη φέτα, την οποία και χρησιμοποιεί στα “βασιλικά μενού”.

Ο κος Flanagan τιμήθηκε από τον Πρόεδρο της Cheesenet, κον Παντελή Ραπανάκη με χρυσό αγαλματίδιο που αναπαριστά την έξοδο του Οδυσσέα από τη σπηλιά του Κύκλωπα Πολύφημου (φώτο 3) και από τον Πρόεδρο του Chefs’ Club κον Μ. Καρούμπα με το Golden Cooking Star Award 2006 (φώτο 4).
news3c

Φώτο 3: Ο κ. Π. Ραπανάκης απονέμει το χρυσό αγαλματίδιο στον κο. Flanagan

news3d

Φώτο 4: Ο κ. Μ. Καρούμπας στον κο. Flanagan το Golden Cooking Star Award 2006

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με ζωντανή μουσική και εικόνες της Ελλάδος με τον κ. Ευτύχη Μπλέτσα να δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα παρουσιάζοντας με κέφι και τραγούδι τις συνταγές των Eλλήνων chef (φώτο 5).

news3e

Φώτο 5: Ο Ευτύχης Μπλέτσας παρουσιάζει τις συνταγές των Ελλήνων chef

Τα εδέσματα της δεξίωσης προετοίμασε ο κος Κ. Βασάλος με την ομάδα του “Kerasma” που δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του κου Flanagan.

Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΕ, κος Π. Δρόσος (φώτο 6), δηλώνοντας ότι η επιτυχία του εγχειρήματος αυτού ανοίγει νέους ορίζοντες για τα ελληνικά τυριά και δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια ακόμα πιο εντυπωσιακή παρουσία στην ANUGA τον Οκτώβριο του 2007 στη Κολονία.
news3f

Φώτο 6: Οι κκ. Π. Ραπανάκης, Π. Δρόσος, Ευτύχης Μπλέτσας, Τ. Περισσάκη και M. Flanagan

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση!