Ταρτάκια με μους φέτα και γκανάζ σοκολατας

download (1)

Ταρτάκια με μους φέτα και γκανάζ σοκολατας

Πάστα φλώρα, δοσολογία:
250γρ. Αλεύρι μαλακό
125γρ. Βούτυρο φρέσκο
60γρ. Ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 βανίλια

Μους φέτας, δοσολογία:
300γρ. Φέτα μαλακή
50γρ. Μέλι
100γρ. Κρέμα γάλακτος ζωϊκή
4γρ. Κάρδαμο
1 Βανίλια
ξύσμα λεμονιού

Γκανάζ σοκολάτας, δοσολογία:
150γρ. Γάλα
20γρ. Γλυκόζη
300γρ. Σοκολάτα υγείας

Τρόπος παρασκευής
Πάστα φλώρα: Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ με το φτερό και τα χτυπάμε έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνουν μια εύπλαστη ζύμη.
Μους φέτας: Τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχουν μια σταθερή δομή.
Γκανάζ σοκολάτας: Βράζουμε το γάλα με τη γλυκόζη και παράλληλα έχουμε ψιλοκόψει τη σοκολάτα. Αφού βράσει το γάλα, το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα έως ότου ομογενοποιηθεί.

Τρόπος σύνθεσης
1. Φτιάχνουμε βάσεις από ταρτάκια με ζύμη πάστα φλώρα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
2. Στην συνέχεια χτυπάμε το μους φέτας και το βάζουμε μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και ενός κορνέ κατσαρού Νο 10 και γαρνίρουμε πάνω στα ταρτάκια φτιάχνοντας ένα μικρό βουναλάκι. Βάζουμε τα ταρτάκια στην κατάψυξη για 2 ώρες περίπου μέχρι να παγώσουν καλά.
3. Τέλος, αφού παγώσουν καλά, έχουμε έτοιμο το γκανάζ σοκολάτας, το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό και βουτάμε τα ταρτάκια μέχρι το χείλος από το ταρτάκι (δηλαδή το μους φέτας) και τα βάζουμε επάνω σε μια σχάρα να στραγγίξουν καλά. Τα τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν για 30 λεπτά περίπου. Αφού παγώσουν τα βάζουμε σε καραμελόχαρτα και σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω σε κάθε ταρτάκι φράουλας ή φραγκοστάφυλλο ή φυσαλίδα.