Σιροπιασμένα πουγκάκια φέτας

download (5)

Για την γέμιση, δοσολογία:
200γρ. Φέτα μαλακή
50γρ. Μέλι
50γρ. Κρέμα γάλακτος
15γρ. Κορν φλάουερ
2γρ. Πιπερόριζα

Για το σιρόπι, δοσολογία:
300γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
100γρ. Μέλι
200γρ. Νερό

Τρόπος παρασκευής

Γέμιση: τοποθετούμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μίξερ μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Σιρόπι: τα βράζουμε όλα μαζί για 1 λεπτό από την ώρα που θα αρχίσει να κοχλάζει.

Τρόπος σύνθεσης
Παίρνουμε δυο φύλλα κρούστας τα οποία έχουμε τετραγωνίσει και τα αλείφουμε με λιωμένο χλιαρό φρέσκο βούτυρο. Αλείφουμε δηλαδή το ένα φύλλο με βούτυρο και πασπαλίζουμε πάνω στο φύλλο κρούστας σουσάμι, ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη τριμμένη πιπερόριζα. Τοποθετούμε και το δεύτερο φύλλο από πάνω επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Στο κέντρο του φύλλου τοποθετούμε μια κουταλιά μους φέτας και το κλείνουμε σαν πουγκάκι. Αφού φτιάξουμε όλα τα πουγκάκια, τα τηγανίζουμε με λάδι (ηλιέλαιο) το οποίο δεν πρέπει να καίει πολύ. Εφόσον τα έχουμε τηγανίσει, έχουμε φτιάξει από πριν σιρόπι 31 γράδα (πυκνότητα) το οποίο πρέπει να είναι χλιαρό. Τοποθετούμε μέσα στα πουγκάκια το σιρόπι και τα αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου να τραβήξουν. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να στραγγίξουν λίγο. Αφού στραγγίξουν τα τοποθετούμε σε πιάτο ή πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με καβουρδισμένο σουσάμι, ψιλοκομμένο καρύδι και λίγη τριμμένη πιπερόριζα.