Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Fetamania στα Ιωάννινα

Δελτίο Τύπου

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εβδομαδιαίες εκδηλώσεις FΕΤΑΜΑΝΙΑ στην πόλη μας. Η φέτα, που τόσο τιμά η ελληνική κουζίνα, είχε την τιμητική της. Ενημέρωση σε σχολεία, Πρωτάθλημα 9X9, Συζητήσεις, Παιχνίδι, Πάρτι ανέδειξαν το πιο αγαπημένο τυρί στο ελληνικό τραπέζι. Η γιορτή της φέτας πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις στο Paralimnio Fun Park, σε ένα χώρο γεμάτο μπαλόνια, χρώματα και… φέτα, όπου μικροί και μεγάλοι έπαιξαν το διαδραστικό παιχνίδι Feta Invader στα υπερσύγχρονα infokiosks, και έμαθαν με τον πλέον διασκεδαστικό και πρωτότυπο τρόπο, την ιστορία και την παρασκευή της φέτας. Με επιτυχία έληξε και το Fetamania Cup 9Χ9 με απονομή επάθλων από τον κ. Γκλασμάνη και τους υπεύθυνους της Cheesenet και της ΔΩΔΩΝΗ σε όλες τις νικήτριες ομάδες.

news11a

Σε Κεντρική Εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου, παρευρέθησαν εκπαιδευτικοί, τεχνολόγοι τροφίμων, μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολιτικοί, όπου συζήτησαν για την αξία και την παράδοση της Ελληνικής Φέτας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Γενικός Διευθυντής Περιφέρειας Ηπείρου, κ. Μπαλτογιάννης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννιτών, κ. Πεδιαδιτάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κ. Φλώρος. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και ο Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ, κ. Καλογιάννης, ο Νομάρχης Ιωαννίνων, κ. Καχριμάνης και ο Βουλευτής Ιωαννίνων, κ. Φούσας. Στη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Λεκκού, Συντονίστρια του Προγράμματος, τόνισε ότι “στόχος του προγράμματος Fetamania της Cheesenet είναι κυρίως η ευαισθητοποίηση των νέων για την αξία των ελληνικών προϊόντων, γιατί οι νέοι είναι οι αυριανοί καταναλωτές και πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι”. Για το λόγο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Ραπανάκης, Πρόεδρος της CheeseNet, “οι όροι που επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε είναι ξενόγλωσσοι, ώστε να προσεγγίζουμε ευκολότερα τους νέους”. Εκτός από τους ανθρώπους της Cheesenet, της διοργανώτριας εταιρείας, σημαντική υποστήριξη στην προώθηση της Φέτας ΠΟΠ προσέφερε η Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ. Όπως τόνισε ο κ. Κασσαλιάς, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας “Η ΔΩΔΩΝΗ, ως η μεγαλύτερη παραγωγός φέτας και ταυτόχρονα η μεγαλύτερη τυροκομική εταιρία της χώρας, στήριξε το πρόγραμμα και αποτελεί έναν από τους σημαντικούς χορηγούς του. Η ΔΩΔΩΝΗ αναπτύσσει παράλληλες δράσεις στις περιοχές που η FETAMANIA εξαπλώνεται, με σκοπό τη δημιουργία συνεργιών που θα συμβάλλουν στους στόχους του προγράμματος αλλά και την ενίσχυση της εταιρικής της επωνυμίας”.

news11d

Μετά την συζήτηση παρατέθηκε δείπνο με εδέσματα με πρωταγωνίστρια τη Φέτα από το βιβλίο συνταγών που έχει εκδώσει η Cheesenet. Η αυλαία της Fetamania έπεσε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2005, στο Paralimnio Fun Park με Party Fetamania, με τον TOP FM 97.2 να αναλαμβάνει το warm up της βραδιάς. Για 3 ώρες το studio του σταθμού και οι παραγωγοί του, μετεδίδαν ζωντανά ό,τι γινόταν στο χώρο. Αμέσως μετά στα Decks μας εντυπωσίασαν οι Consoul Trainin σε ένα D.J Set που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην πόλη.

news11a

Ο Υφυπουργός ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννης με τον Πρόεδρο της CheeseNet, κ. Ραπανάκη
news11b

Ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Καχριμάνης και ο Βουλευτής Ηπείρου κ. Φούσας με τον Πρόεδρο της CheeseNet, κ. Ραπανάκη