Μοσχάρι στάμνας Θρακιώτικο με κομμάτια φέτας

download (1)

Μοσχάρι στάμνας Θρακιώτικο με κομμάτια φέτας

150γρ. Σπάλα μοσχαρίσια κομμένη σε μερίδες
70γρ. Φέτα
60γρ. Πατάτες κομμένες σε κύβους
50γρ. Αγκινάρες πάτοι σε φέτες
10γρ. Κορν – φλάουρ
40γρ. Λεμόνι χυμός
30γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Νερό μέχρι το 1/3 του σκεύους
Αλάτι, πιπέρι μαύρο, μαϊντανός ψιλοκομμένος

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά το μεριδοποιημένο κρέας και το σοτάρουμε με το κρεμμύδι μέχρι να θωρακισθεί και να πάρει ένα χρώμα. Κατόπιν τοποθετούμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για μια ώρα περίπου. Δέκα λεπτά πριν το φαγητό μας ψηθεί, προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια και το κορν φλάουρ αραιωμένο στο χυμό του λεμονιού για να δέσει η σάλτσα και να πάρει γεύση το φαγητό μας. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.