Μελιτζάνες Τσακώνικες με φέτα

download (3)

Μελιτζάνες Τσακώνικες με φέτα

250γρ. Μελιτζάνες κομμένες στη μέση
80γρ. Ελαιόλαδο
80γρ. Κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
10γρ. Σκόρδο
60γρ. Τυρί φέτα
50γρ. Σάλτσα φρέσκιας ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Θυμάρι
Ανηθος

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε με ελαιόλαδο. Τις κρατάμε στη άκρη να στραγγίξουν και ετοιμάζουμε μια σάλτσα ντομάτας με σκόρδο και μυρωδικά. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και τις γεμίζουμε με την σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στο φούρνο τις μελιτζάνες με την ντομάτα για 20 περίπου λεπτά. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος του ψησίματος προσθέτουμε τα κομμάτια της φέτας επάνω στην σάλτσα ώστε να λιώσουν. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο άνηθο και κόκκινη γλυκιά πάπρικα.