Κρέμα με φέτα και σάλτσα φράουλας

download

Κρέμα με φέτα και σάλτσα φράουλας

Α. μείγμα:
250 γρ. Κρέμα γάλακτος
100 γρ. Μέλι

Β. μείγμα:
7γρ. Φύλλα ζελατίνας
350γρ. Φέτα μαλακή

Γ. μείγμα:
1 Βανίλια
20γρ. Λικέρ κουαντρό

Για τη σάλτσα φράουλας
100γρ. Πουρέ φράουλας
30γρ. Ζάχαρη
15γρ. Λικέρ tia maria

Τρόπος παρασκευής
1. Τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και πάνω στη φωτιά τα υλικά του μείγματος Α΄ (κρέμα γάλακτος, μέλι) μέχρι να φτάσουν στο σημείο βρασμού.
2. Παράλληλα έχουμε βάλει μέσα στο κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνας έτσι ώστε να μαλακώσουν ικανοποιητικά.
3. Αφού βράσει το γάλα με το μέλι, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
4. Προσθέτουμε και τα υλικά του μείγματος Γ΄ (φέτα, βανίλια, κουαντρό) ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα χειρός μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση όλου του μείγματος και περνάμε το μείγμα από σουρωτήρι.
5. Σερβίρουμε σε ποτήρια της αρεσκείας μας και τα τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά για 2-3 ώρες περίπου.
6. Αφού παγώσουν καλά επικαλύπτουμε με σάλτσα φράουλας όλη την επιφάνεια της κρέμας και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Σάλτσα φράουλας: Βράζουμε τον πουρέ φράουλας με τη ζάχαρη μέχρι να δέσει για λίγο και στην συνέχεια προσθέτουμε και το λικέρ tia maria έξω από τη φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πετύχουμε μια παχύρρευστη σάλτσα φράουλας.