Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα και λαχανικά

download (2)

Καλαμαράκια γεμιστά με φέτα και λαχανικά

250γρ. Καλαμάρια μεγάλα
70γρ. φέτα
40γρ. Πιπεριές κόκκινες
40γρ. Πιπεριές πράσινες
Αλάτι, πιπέρι
30γρ. Χυμό λεμονιού
40γρ. Ελαιόλαδο

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε τα καλαμάρια και αδειάζουμε τα εντόσθια και την άμμο τους. Τα τρίβουμε με το 1/3 του χυμού του λεμονιού. Γεμίζουμε το κάθε καλαμάρι με 15 γρ. πιπεριές κόκκινες, 15 γρ. πιπεριές πράσινες, 15 γρ. κρεμμύδι ξερό, 15 γρ. ντομάτα, και 20 γρ. τυρί φέτα ποπ. Τα δένουμε στην άκρη (χρησιμοποιούμε μια οδοντογλυφίδα, για να μην αδειάσουν). Τα ψήνουμε στην σχάρα σε μέτρια φωτιά και αλατοπιπερώνουμε. Ετοιμάζουμε την σάλτσα με το ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού. Όταν ψηθούν τα καλαμάρια, σερβίρουμε ρίχνοντας το λαδολέμονο κρύο.