Η Fetamania στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 2 Μαϊου περατώθηκαν οι εκδηλώσεις της Θεσσαλονίκης που περιλάμβαναν το ακόλουθο πρόγραμμα:

Δημιουργία της Fetaland – Χώρα της Φέτας στην Αποθήκη Γ’ του Ο.Λ.Θ με info – kiosk – παιχνιδομηχανές, ζωντανή μαγειρική από γνωστούς chef. Σερφάρισμα στην ιστοσελίδα www.feta.gr, προβολές ταινιών και ενημερωτικών σποτ. Περίπτερα των μεγάλων βιομηχανιών φέτας και πολλά δώρα.

Ημερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου παρουσία φορέων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, προϊσταμένων υπηρεσιών και λοιπών τοπικών αρχών καθώς και δημοσιογράφων που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φέτα μέσω ταινίας και διανεμήθηκαν ειδικά έντυπα και CD ROM.

Στη συγκέντρωση προήδρευσαν οι κ.κ. Παναγιώτης Δρόσος Δ/νων Σύμβουλος Ο.Π.Ε. και Πολυνείκης Φάσσας Πρόεδρος ΕΛ.ΟΓ. και Παντελής Ραπανάκης, Πρόεδρος Cheesenet, και παρέστησαν παράγοντες των μεγαλυτέρων βιομηχανιών του κλάδου.

Ίσως για πρώτη φορά οι περισσότεροι παράγοντες του κλάδου της Φέτας βρέθηκαν συγκεντρωμένοι σε μια ενιαία και με κοινή στρατηγική παρουσίαση, πράγμα που όπως τόνισαν οι κ.κ. Π. Δρόσος και Π. Ραπανάκης. Είναι θεμελιώδους σημασίας ενόψει προγραμμάτων προβολής των ελληνικών τυριών που ξεπερνούν τα δέκα εκατομμύρια ευρω.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Πρόεδρος του Cheesenet κ. Παντελής Ραπανάκης απένειμε τιμητική πλακέτα στον επιχειρηματία κ. Νίκο Κολιό για την πολυετή προσφορά του στον κλάδο της τυροκομίας.

Στις εγκαταστάσεις του Σάββα Κωφίδη οι μεγαλύτερες ομάδες της περιοχής. Αγωνίστηκαν την Παρασκευή 28 Απριλίου για το τουρνουά Fetamania Cup με νέους ηλικίας έως 15 ετών. Στο μεγάλο τελικό που έγινε την Παρασκευή 28 Απριλίου παρέστησαν θρύλοι του Μακεδονικού ποδοσφαίρου με επικεφαλείς τους Βασίλη Χατζηπαναγή και Σάββα Κωφίδη που απένειμαν τα έπαθλα στους νικητές.

showsThessaloniki1

Ο Βασίλης Χατζηπαναγής κοντά στους νικητές της Fetamania

showsThessaloniki2

Απονομή στο κ. Νίκο Κολιό για τη προσφορά του στο κλάδο της τυροκομίας

showsThessaloniki3

Φέτα για όλες τις ηλικίες

showsThessaloniki4

Συνταγές με φέτα σε ζωντανή αναμετάδοση

showsThessaloniki5

Αποψη της Fetaland σε δύο επίπεδα