Η Fetamania στην Καρδίτσα

Δελτίο Τύπου

news2d

Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εβδομάδα ενημέρωσης για την φέτα. Στους ρυθμούς της καμπάνιας Fetamania έζησε η Καρδίτσα την εβδομάδα που μας πέρασε. Η αστική εταιρεία Cheesenet στα πλαίσια του Κανονισμού (ΕΚ) 2826/2000 έχει αναλάβει με την συνδρομή της Κοινότητας και του Υπουργείου Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να προβεί σε ενέργειες για την ενημέρωση, των νέων στην Ελλάδα και την εσωτερική αγορά της Κοινότητας. Η ενημέρωση και προβολή άρχισε από την πόλη της Καρδίτσας όπου είναι και η έδρα της εταιρείας. Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και της Κοινότητας τους επόμενους μήνες. Στόχος του προγράμματος είναι να ενημερωθούν οι νέοι για το τυρί φέτα ΠΟΠ και να γίνουν συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, καθώς επίσης και εκπαιδευτικοί, δημοσιογράφοι και γενικά οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Οι εκδηλώσεις κινήθηκαν στους εξής άξονες:

Δημιουργία πολυ-χώρου στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Καρδίτσας με info-kiosk, οπτικό και έντυπο υλικό όπου οι μαθητές της Β’βάθμιας Εκπαίδευσης της περιοχής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη φέτα μέσω ταινίας και του διαδραστικού παιχνιδιού Feta Invaders στα υπερσύγχρονα info-kiosk που είχαν τοποθετηθεί.

news2a

Παράλληλα γίνονταν διανομή δειγμάτων και τεστ γευσιγνωσίας σε όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ της περιοχής.

news2b

Στις εγκαταστάσεις του Καρδίτσα Mini Football club, οι μεγαλύτερες και καλύτερες ομάδες της περιοχής αγωνιζόντουσαν για το τουρνουά Fetamania Cup με νέους ηλικίας έως 15 ετών. Στο μεγάλο τελικό που έγινε το Σάββατο 5 Μαρτίου παρουσία πολλών φιλάθλων και των Δημάρχων Καρδίτσας και Ταμασίου, ο Ταυρωπός κατέκτησε το τρόπαιο νικώντας την ομάδα του ΑΟΚ με 5-1. Στο μικρό τελικό ο Πανελλήνιος κέρδισε με 5-2 τον ΠΑΣ Σοφάδων.

news2c

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε και η κεντρική εκδήλωση στο ξενοδοχείο «ΚΙΕΡΙΟΝ» παρουσία του Νομάρχη κου Αναγνωστόπουλου, του Δημάρχου Καρδίτσας κου Τέγου, και άλλων προϊσταμένων υπηρεσιών των τοπικών αρχών. Παράλληλα έγινε παρουσίαση για τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Αγωγής Υγείας του Νομού, και διανεμήθηκαν ειδικά έντυπα και CD ROM. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι κ.κ. Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δ. Σιούφας, Υφυπουργός ΥΠΕΠΘ κος Ταλιαδούρος και οι βουλευτές κ.κ. Κ. Τσιάρας και Ντ. Ρόβλιας. Στην συνέχεια προβλήθηκε η ταινία με την ιστορία της Φέτας και παρουσιάστηκε η ιστοσελίδα www.feta.gr.

news2e

Οι εκδηλώσεις έκλεισαν το Σάββατο το βράδυ με το πάρτι Fetamania στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς όπου ο κόσμος διασκέδασε με γνωστούς DJs (Demos και Salvatore Comi) οι οποίοι έκαναν τους νέους να χορεύουν στο ρυθμό της Fetamania, ενώ ζογκλέρ και ταχυδακτυλουργοί διασκέδασαν τους μικρότερους (φώτο 2e). Όλες οι εκδηλώσεις καλύφθηκαν από τα τοπικά κανάλια (TRT, Θεσσαλία, 10, κ.α.). Επίσης προβλήθηκε ταινία για τη φέτα από το κανάλι TRT, εκπομπή “ΑΓΡΟΤΟΡΑΜΑ” και ακολούθησε συζήτηση.

news4a

Το πρόγραμμα περιλάμβανε και μπουφέ όπου σερβιρίστηκαν πιάτα με τις συνταγές των 3 Σεφ που συνέγραψαν το βιβλίο συνταγών με βάση τη Φέτα για λογαριασμό του Cheesenet.