Η Φέτα στο τραπέζι των “Μεγάλων” (“Slow Food”)

news7a

H Cheesenet έβαλε για πρώτη φορά τη φέτα και τα άλλα ελληνικά τυριά δίπλα στα γνωστότερα τυριά του κόσμου σε ένα show που κράτησε τέσσερις μέρες (21 – 24 Σεπτεμβρίου) σε μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ιταλίας, το Bra. Την πόλη αυτή της Βόρειας Ιταλίας επισκέφθηκαν 120.000 άτομα που συμμετείχαν σε εκδηλώσεις (περίπου 80 στο σύνολο γευσιγνωσίες, παρουσιάσεις, διαγωνισμούς, κλπ.) και έτσι δημιουργήθηκε μια διατροφική πανδαισία που οργανώθηκε από τον διεθνή οργανισμό “Slow Food”.

news7b

Στο “Great Hall of Cheese”, ένα χώρο όπου χιλιάδες επισκέπτες περίμεναν υπομονετικά να δοκιμάσουν τυριά από όλο το κόσμο μαζί με τα περίφημα τοπικά κρασιά της περιοχής “Barolo”, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά και είχε εξέχουσα θέση στο χώρο. Παρουσιάστηκαν πέντε ελληνικά τυριά τα οποία παράγονται σε ορεινές περιοχές, Φέτα Καλαβρύτων σε βαρέλι, Μετσοβόνε, Κατίκι Δομοκού, Γραβιέρα Αγράφων και Φορμαέλλα Αράχωβας που πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις.

news7c

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων διοργανώθηκε ημερίδα όπου παρουσιάστηκαν από ειδικούς οινολόγους και γευσιγνώστες τα πέντε ελληνικά τυριά, όπου το πάνελ πρότεινε εκλεκτά κρασιά για να συνδυαστούν με τα τυριά μας. Οι συμμετέχοντες περίπου εκατό άτομα, δημοσιογράφοι, γευσιγνώστες, οινολόγοι από όλο τον κόσμο αξιολόγησαν και γεύτηκαν τυριά με “Αύρα του Αιγαίου” – “Aegean Breeze”, που είναι και το όνομα της καμπάνιας μας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον χώρο “Velso Mucci”, μια μαγευτική σάλα γεμάτη βιτρό και έργα διάσημων Ιταλών ζωγράφων.

news7d

Επίσης σε ένα μοναδικό χώρο που παραχωρήθηκε στην Cheesenet, το παραδοσιακό οινοποιείο “Marchesi di Barolo” διοργανώθηκε μια ελληνική βραδιά “Kalispera … Ellada” – Kalispera … ecco la Grecia a Barolo με συνταγές βασισμένες στα ελληνικά τυριά. Από τις πρώτες μέρες ανακοίνωσης της εκδήλωσης οι θέσεις είχαν κλείσει και σύμφωνα με τους διοργανωτές η ζήτηση ήταν είκοσι φορές μεγαλύτερη από τη δυνατότητα του χώρου. Τα χειροκροτήματα και επιδοκιμασίες για τους chef και τις δημιουργίες του σφράγισαν τη βραδιά. Οι τρεις κορυφαίοι έλληνες chef (Μίλτος και Βασίλης Καρούμπας και Τάσος Πρωτοψάλτης) έδωσαν στους συμμετέχοντες μια γεύση από Ελλάδα και η αίθουσα πλημμύρησε από αύρα Αιγαίου …

news7e

Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο η Ελλάδα με την ομάδα της Fetamania σήκωσε την κούπα στο τουρνουά που διοργανώθηκε για τις διεθνείς συμμετοχές. Η Ελληνική Fetamania κέρδισε στον προκριματικό την ιταλική “Osvaldo Soriano FC” με 4 – 0 και την αγγλική Philosophy Football FC στον τελικό με 4 – 1. Τον μικρό τελικό κέρδισε η ελβετική ομάδα Levante Wibi. Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλοί θεατές αλλά και γνωστοί ευρωπαίοι δημοσιογράφοι και συγγραφείς αθλητικού τύπου όπως: Jonh Foot, Fillipo Ricci, Matteo Patrono και Gigi Garanzini.